КАК СИ ПРЕДСТАВЯТЕ СВОЕТО БЪДЕЩЕ ?



Помислете за своето бъдеще. Как си го представяте? Какво Ви очаква? Постоянният стрес, нервното пренапрежение и заседналият начин на живот, безсънните нощи, неправилното хранене – всичко това подкопава здравето на хиляди хора по света. Съвременната цивилизация освободи човека от много проблеми, свързани с тежкия физически труд, инфекциозните и вирусните заболявания, но едновременно с това му донесе и цял букет от друг вид заболявания.

Днес населението от икономически развитите страни страда именно от хронични заболявания: захарен диабет и други ендокринни нарушения, заболявания на дихателните пътища, сърдечно-съдови заболявания, рак, имунни нарушения. Учените предсказват увеличаване на раковите заболявания и изменение в генетичния фонд. Защо? Защото човешкото здраве се намира в пряка зависимост от екологичната обстановка, а тя се влошава не с години, а с дни! По данни на Световната здравна организация, само некачествената питейна вода предизвиква най-малко 80% от всички заболявания на Земята. Вредните отпадъци от промишленото производство, нитратите, пестицидите, токсините, методично унищожават единствената възможност за спасение – живата природа.
Екологичната криза, обаче, е само един от факторите, които бавно, но сигурно водят към катастрофа. Хората дълбоко преживяват постоянните неуредици, като към вредното въздействие на околната среда се прибавят различни психични разстройства и заболявания на нервната система, които предизвикват нарушения в различните органи, независимо от техните функции. Вгледайте се внимателно в хората, които всекидневно срещате по улиците, в метрото, в трамвая, на работното място. Те изглеждат нещастни. Измъчват ги различни заболявания, обременени са от куп проблеми, изпитват чувство за безизходица.
Те са недоволни от себе си, приятелите ги дразнят, роднините ги разстройват. Те се страхуват да помислят за утрешния ден.

А Вие?

Всеки ден слушате за въоръжени сблъсъци, политически конфликти, икономически кризи. Страшната статистика съобщава за ръст на престъпността, поява на нови вируси, за които няма лекарства, за наркомания, за детска смъртност и нищета. Не Ви ли плаши всичко това? Чувството за безизходица и безразличието към всичко, трайно се настаниха в живота на много от нас. Няма човек, който е способен да издържи, ако в продължение на години е заставен да се занимава с една и съща скучна работа. Рано или късно неговата нервна система ще “сдаде багажа” и ... Днес почти 90% от населението не работи по своята специалност. Уморявате ли се и Вие от своята работа? Дава ли Ви тя възможност да разгърнете докрай своите способности? Скучно ли Ви е? Никога не забравяйте, че този безценен дар – животът, не трябва да се прахосва! Повечето от хората около нас живеят машинално, ден за ден, без да си спомнят за миналото и без да помислят за бъдещето.

Именно това е главната причина за всички наши проблеми нещастия, тъй като човек без цели е лишен и от минало, и от бъдеще. В неговия черно-бял живот няма нито радост, нито успехи, а животът му е безсмислено хаотично движение, където всичко зависи от случайното стечение на обстоятелствата, от настроението на околните, от волята на началниците и дори от промените във времето. Такъв човек е скучен, безинтересен, вечно недоволен от всички и най-вече от самия себе си. Той няма приятели и любими занимания, няма мечти.
Той никога няма да постигне нещо, защото никога не се е и опитвал да промени нещо. Сигурни ли сте, че желаете и Вашият живот да бъде такъв?

Добре дошли

Приятно четене и разглеждане,и всеки да намери нещо полезно за себе си.