МЕН НЕ ME БОЛИ

Разказ на един доктор анестезиолог:

Докараха при нас баба на 80год, цялата жълто-зелена. Питам какво я боли и тя ми заразказва. Започнах да кашлям, и една моя приятелка ме посъветва да пия газ по една супена лъжица в продължение на 8 дни. Аз я пих само 6 дни, а ето че ме докараха в болницата. Остават ми само още два дни, може ли да кажа на дъшеря си да ми донесе газта?
За съжаление бабата почина вечерта, черният й дроб се беше разпаднал.
И ето ви още един разказ с тъжен край : отишла една баба при лекаря, прегледал я, й предписал лекарства за 80 лева. Бата купила лекарствата и разбира се разказала на съседките за покупката, дала им и по малко таблетки, защото за тази цена лекарствата трябва да лекуват всичко. Първата съседка починала веднага, а другата на следващия ден.

Е такива истории..... безплатно отношение към своето здраве

Най разпространената група. Не боли - не трябва да се ходи на лекар – не е нужно да се дават пари напразно. Когато заболи – тогава ще отида! Медицината е напреднала – имаме познати лекари, няма значение, че познавам стоматолог, а на мен ми е нужен гинеколог - той има свои познати...ще препоръча някого... Най-икономичните към своето здраве са събрани тук. А най-нещастни са техните роднини — да ги погребват.... Възпитавате Вашите деца – по същия начин... Да се разплащат за Вашето незнание със законите на живота. Рак и хиляди други, и така е добре щом не ни боли, а когато заболи и вече няма какво да се направи... 2-3 месеца и земна вана с дълбочина 2 метра... до дървета и храсти в пълна тишина.

Инфаркти и инсулти – Вашите приятели уважаеми НЕЛЮБИТЕЛИ на своето тяло. Като гръм от ясно небе ( за Вас ) те пристъпват към Вас, чакат, докато Вие загубите, това което във Вашето детство е било Здраве. Ще имате късмет, ако "умрете незабавно..." а в действителност, може да се парализирате, да полежите 10 години на ръцете на децата си или на роднините си... СТАТИСТИКАТА показва, че ИНФАРКТ се среща и при 20 годишни!!! А ако Вие сте на 30 – работите и естествено мъжете мислят, че здравето е завинаги...

Надявате се на Бърза помощ.

Разбира се, Вие нещо правите – ето вчера се записахте на басейн. А може би ще отидете веднъж-два пъти в месеца, може би в годината, но важното е , че сте се записали – фитнеса също е добър, а и банята не е лоша. Съдбата ще ти отпусне да поживееш още няколко допълнителни години ... Но това не е грижа за себе си! За здравето – както за зъбите и дрехите – необходимо е да се грижите всеки ден. Най простият и ефективен способ – Продуктите на Вижън.


Половината от хората предпочитат безплатната медицина.

Всеки втори човек - 52% - се обръща към поликлиниката, а когато се разболее, всеки трети - 37% - се лекува сам. За това говорят резултатите от допитване до общественото мнение. 6% от хората отиват в платени медицински учреждения, 2% - при билкари, нетрадиционна медицина, 3% изобщо нищо не предприемат, оставяйки ситуацията „на самотек“.
Здравословното си състояние хората оценяват умерено-оптимистично. Почти една трета - 31% - от анкетираните считат себе си като цяло добре здравословно, 45% - са удовлетворени, 24% - като цяло - лошо. Всеки четвърти от запитаните отбелязват, че за последен път е ходил на преглед през тази година, 28% - веднъж за последните три години, 29% - преди повече от четири години, а 15% събщават, че никога не са правили това.
Участниците в допитването по-скоро негативно оценяват качеството на сегашното медицинско обслужване, което те получават. Повече или по-малко доволните са 34%, недоволните 66%. Сред анкетираните, считащи се бе за добре материално, преобладават позитивно настроените към медицинското обслужване. В групата на средно и лошо обезпечените доминират негативните отзиви.

Добре дошли

Приятно четене и разглеждане,и всеки да намери нещо полезно за себе си.